URBAN INDUSTRIAL KOOPT BEDRIJFSPANDEN IN AMSTERDAM NOORD EN ALMERe

Amsterdam, 12 februari 2018

Urban Industrial koopt bedrijfspanden in Amsterdam Noord en Almere

Urban Industrial, investeerder in en financier van industrieel vastgoed, heeft recent een tweetal industriële panden verworven van de Amsterdamse projectontwikkelaar COD. De objecten, welke beide langjarig zijn verhuurd, zijn gelegen aan de Backupstraat 25 in Amsterdam en de Beemsterweg 8 in Almere. Het object aan de Backupstraat bedraagt 10.406 vierkante meter verhuurbaar vloeroppervlakte en is onderdeel van het strategisch aan het IJ gelegen Cornelis Douwes bedrijventerrein in Amsterdam Noord. Het object in Almere is gelegen op bedrijventerrein Hollandse Kant en bestaat uit 6.365 vierkante meter verhuurbaar vloeroppervlakte.

Richard Baltus, managing partner Urban Industrialdeze acquisitie draagt bij aan de verdere groei van onze portefeuille en geeft een belangrijke impuls aan onze lange termijn strategie in Amsterdam Noord."

Enno Otten, directeur COD: “De snelheid en voortvarendheid waarmee we deze deal met Urban Industrial hebben kunnen doen past goed bij de werkwijze van COD. Door een beleggingspartner als UI te kiezen bij de aan- en verkoop van deze locaties, heeft COD voor haarzelf interessante ontwikkelkansen kunnen creëren.”

De totale portefeuille van Urban Industrial heeft inmiddels een waarde van meer dan EUR 260 miljoen. Urban Industrial werd in deze transactie geadviseerd door DLA Piper en CVO. COD werd geadviseerd door Nauta Dutilh. 

Backupstraat 25 in Amsterdam
< Terug naar persberichten

Recente persberichten

______

URBAN INDUSTRIAL EN BUBBLE POST WERKEN SAMEN AAN DUURZAME LOGISTIEK OP DE GROOTHANDELSMARKT ROTTERDAM

October 24, 2017

Ecologische stadsdistributeur Bubble Post breidt haar activiteiten uit in Rotterdam. De dynamische omgeving met food gerelateerde huurders op de Groothandelsmarkt (‘GHM’) in de Spaanse Polder te Rotterdam is een perfecte match en was een evidente keuze als strategische uitvalsbasis voor het depot van Bubble Post.

Lees bericht

URBAN INDUSTRIAL KOOPT VLAARDINGWEG 51-55 TE ROTTERDAM

October 27, 2017

In een veilingprocedure heeft Urban Industrial (UI) Vlaardingweg 51-55 te Rotterdam verworven. Het gebouw van circa 3.900 m2 is gedeeltelijk in gebruik en strategisch gesitueerd op het industrieterrein Spaanse Polder. UI zal dit complex betrekken bij de herontwikkeling van de in 2016 verworven Groothandelsmarkt te Rotterdam.

Lees bericht

LANCERING NIEUW INDUSTRIEEL VASTGOED PLATFORM

October 24, 2017

Jan Brouns en Arthur Verkerk zijn een nieuw industrieel vastgoed platform, Urban Industrial, gestart en doen de eerste aankoop in Amsterdam. Na de succesvolle verkoop van Eurindustrial zijn Brouns en Verkerk een exclusieve en langjarige samenwerking aangegaan met Aevitas Property Partners. Aevitas investeert pensioengelden in vastgoed voor één van de grootste pensioenfondsen van de VS.Urban Industrial richt zich binnen het industriële en logistieke vastgoedsegment op [...]

Lees bericht
Alle Persberichten