Recente persberichten

______

24 december 2019: Urban Industrial koopt bedrijfspanden in Haarlem en Alkmaar

Urban Industrial, investeerder in en financier van industrieel vastgoed in Nederland, heeft medio december een tweetal bedrijfscomplexen aangekocht in een gecombineerde transactie. De objecten zijn gelegen aan de Heringaweg 6A-H in Haarlem en aan de Diamantweg 9 in Alkmaar. Voor beide locaties is Urban Industrial op het moment van koop een nieuwe, 10-jarige huurovereenkomst aangegaan met de grootste gebruiker.

Lees bericht

11 december 2019: Urban Industrial koopt bedrijfspand in Den Haag

Urban Industrial heeft eind november het bedrijfspand aan de Zichtenburglaan 1-10 in Den Haag gekocht van eenparticuliere belegger.Het object is strategisch gelegen op industrieterrein ‘Zichtenburg- Kerketuinen- Dekkerhoek’ in Den Haag, een gebied dat vanwege de goede ligging, goede bereikbaarheid (N211/ A4) en de variatie aan bedrijven binnen de lange termijnstrategie van Urban Industrial past. UrbanIndustrial heeft dan ook meerdere bedrijfsobjecten in dit gebied, waaronder de Kerketuinenweg 36 en de Zilverstraat 140, in eigendom.

Lees bericht

10 december 2019: Urban Industrial koopt bedrijfspand in Schiedam

Urban Industrial, investeerder in en financier van industrieel vastgoed in Nederland, heeft eind oktober het bedrijfscomplex aan de Schiekade 34-38 in Schiedam gekocht van H&R Groep. Het complex ligt tussen de bedrijventerreinen ‘Spaanse Polder’ en ‘Rotterdam Noord-West’ langs de S114, en is daarmee uitstekend gelegen tegen Rotterdam aan. Urban Industrial heeft op beide terreinen meerdere objecten in eigendom, waaronder ook de Groothandelsmarkt die zij de komende jaren volledig zal gaan herontwikkeling.

Lees bericht

November 2019: Urban Industrial koopt bedrijfsruimte in Velsen-Noord

Urban Industrial, investeerder in en financier van industrieel vastgoed in Nederland met een portefeuille van ruim EUR500 miljoen, heeft de bedrijfsruimte aan de Witte Hekweg 3 in Velsen Noord gekocht van een particuliere belegger.

Lees bericht

Oktober 2019: Urban Industrial sluit langjarige huurovereenkomst op de Isarweg in Amsterdam

Recent heeft Urban Industrial een langjarige huurovereenkomst afgesloten met een huurder uit de fashion-branche, voor de bedrijfsruimte gelegen aan de Isarweg 6 in Amsterdam, dat onderdeel uitmaakt van een groter complex van dat in eigendom is van Urban Industrial. Met deze verhuur is het volledige complex verhuurd.

Lees bericht

Oktober 2019: Urban Industrial koopt bedrijfsruimte aan in Ridderkerk

Urban Industrial heeft onlangs een bedrijfsruimte, ter grootte van ca. 1.400 m2 en ca. 3.300 m2 buitenterrein aan de Dokwerkerstraat 4 in Ridderkerk aangekocht van een particuliere belegger.

Lees bericht

Oktober 2019: Urban Industrial koopt bedrijfsruimte in Breukelen

Urban Industrial heeft eind september de bedrijfsruimte aan de Keulschevaart 24-52 in Breukelen gekocht van een particuliere belegger ten behoeve van haar lange termijnstrategie. De bedrijfsruimte is uitstekend gelegen op een zichtlocatie aan de A2 tussen Utrecht en Amsterdam. Mede door de strategische ligging is dit een goede aanvulling op de bestaande portefeuille waarmee Urban Industrial beter in staat is een grote variatie in locaties en huurprijzen aan te bieden aan gebruikers.

Lees bericht

Oktober 2019: Urban Industrial heeft recentelijk een bedrijfsobject in Amsterdam West aangekocht

Urban Industrial heeft onlangs de bedrijfsruimte aan de Cacaoweg 3 in Amsterdam aangekocht van een particuliere belegger. Het object is strategisch gelegen in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. De haven van Amsterdam is een van de grootste cacaohavens ter wereld, waarbij ca. 20% van de wereldwijde cacao-handel via deze haven verloopt. Het object, bestaande uit ca. 6’000 m2 bedrijfsruimte en ca. 2’000 m2buitenterrein, is momenteel dan ook geheel verhuurd aan een cacao-transporteur.

Lees bericht

7 mei 2019: Urban Industrial koopt bedrijfsobject aan in Rotterdam

Urban Industrial, investeerder in en financier van industrieel vastgoed in Nederland, heeft begin mei de bedrijfsruimte aan de Anthonetta Kuijlstraat 4 in Rotterdam aangekocht voor haar lange-termijn strategie. Het bedrijfspand is in 2002 gebouwd, heeft ca. 740 vierkante meter verhuurbaar vloeroppervlak en is volledig verhuurd een één gebruiker.

Lees bericht

30 april 2019: Urban Industrial koopt bedrijfsruimten in Rotterdam

Urban Industrial heeft eind januari de bedrijfsruimte gekocht gelegen aan de Hongkongstraat 50-52 en meer recent het bedrijfsobject aan de Caïrostraat 1-5 in Rotterdam. Beide objecten zijn strategisch gelegen op het industrieterrein ‘Rotterdam Noord West’. Vanwege o.a. de goede bereikbaarheid (A13) en de goede mix aan licht-industriële en logistieke objecten, ziet Urban Industrial dit als een strategische locatie. Urban Industrial heeft dan ook meerdere objecten in eigendom in dit gebied.

Lees bericht

17 december 2018: Urban Industrial koopt bedrijfsobject aan in Haarlem

Urban Industrial heeft recent het bedrijfspand aan de Pieter Goedkoopweg 2 in Haarlem aangekocht van particuliere beleggers. Het object, bestaande uit ca. 5.600 vierkante meter verhuurbaar vloeroppervlak, is volledig en meerjarig verhuurd aan een toonaangevende distributeur van werktuigbouwkundige componenten en toebehoren. Het object beschikt over een ruim buitenterrein van ca. 2.500 vierkante meter.

Lees bericht

15 november 2018: Urban Industrial koopt bedrijfsruimte in Rotterdam

Urban Industrial heeft eind november de bedrijfsruimte gekocht gelegen aan de Bovenstraat 224 in Rotterdam ten behoeve van haar lange termijnstrategie. Verkoper was een joint venture tussen Angelo Gordon en Cairn Real Estate.

Lees bericht

15 november 2018: Urban Industrial koopt drie industriële panden

Urban Industrial heeft onlangs drie industriële objecten aangekocht ten behoeve van haar lange termijnstrategie. Deze objecten zijn aangekocht van particuliere investeerders en zijn gelegen in Den-Haag (2x) en Capelle aan den IJssel.

Lees bericht

25 september 2018: Urban Industrial koopt bedrijfspand aan de Stekkenbergweg 5-7 & Schepenbergweg 19-21 in Amsterdam.

Urban Industrial, investeerder in en financier van industrieel vastgoed in Nederland, heeft het bedrijfspand aan de Stekkenbergweg 5-7 & Schepenbergweg 19-21 gekocht van een particuliere investeerder. Het bedrijfspand heeft een oppervlakte van ruim 1.750 vierkante

Lees bericht

15 augustus 2018: Urban Industrial koopt bedrijfspand aan de Klokkenbergweg 13-15 in Amsterdam

Urban Industrial, investeerder in en financier van industrieel vastgoed in Nederland, heeft onlangs het bedrijfspand gelegen aan de Klokkenbergweg 13-15 in Amsterdam aangekocht voor haar lange-termijn strategie. Het pand is strategisch gelegen op de ‘autoboulevard’ in Amsterdam Zuid Oost en is direct zichtbaar vanaf de A2. Het pand, met een verhuurbaar oppervlakte van bijna 4.200 m2, is volledig en langdurig verhuurd aan een autodealer.

Lees bericht

18 juli 2018: Urban Industrial koopt industrieel complex aan de Sardiniëweg 6 in Amsterdam

Urban Industrial heeft recent het industriële pand gelegen aan de Sardiniëweg 6 aangekocht voor haar lange-termijn strategie. Het object, met een verhuurbaar vloeroppervlak van ca. 8.300m2 en meerdere loading docks, is momenteel volledig verhuurd en wordt gebruikt voor cacao-opslag.

Lees bericht

21 juni 2018: Urban Industrial koopt bedrijfsverzamelcomplex van ruim 4.000 m² aan in Rotterdam

Urban Industrial heeft onlangs een bedrijfsverzamelcomplex, ter grootte van ruim 4.000 m², aan de Anthonetta Kuijlstraat 32-50 in Rotterdam aangekocht van de Van Herk Groep. Het bedrijfscomplex, bestaande uit 10 units, is gelegen op bedrijventerrein Prinsenland. Bedrijventerrein Prinsenland ligt langs de snelweg A16 (Dordrecht – Rotterdam) en nabij de A20 (Rotterdam – Gouda), grenzend aan woonwijk Rotterdam-Kralingen & Prinsenland.

Lees bericht

26 april 2018: Urban Industrial koopt industriële portefeuille van HighBrook

HighBrook Investors heeft de verkoop van een Nederlandse industriële vastgoedportefeuille aan Urban Industrial afgerond. De portefeuille, voornamelijk gevestigd in Amsterdam, telt 17 objecten van in totaal 167.000 m2 en bestaat uit een mix van logistieke en light industrial objecten. Onder andere het Amstel Gateway complex van 80.000 m2 in Amsterdam Zuidoost maakt deel uit van de portefeuille. Een transactieprijs wordt niet bekendgemaakt.

Lees bericht

12 februari 2018: URBAN INDUSTRIAL KOOPT BEDRIJFSPANDEN IN AMSTERDAM NOORD EN ALMERE

Urban Industrial, investeerder in en financier van industrieel vastgoed, heeft recent een tweetal industriële panden verworven van de Amsterdamse projectontwikkelaar COD. De objecten, welke beide langjarig zijn verhuurd, zijn gelegen aan de Backupstraat 25 in Amsterdam en deBeemsterweg 8 in Almere.

Lees bericht

16 januari 2018: URBAN INDUSTRIAL KOOPT BEDRIJFSPAND AAN DE STEKKENBERGWEG 8 IN AMSTERDAM

Urban Industrial (“UI”) heeft onlangs het bedrijfsobject gelegen aan de Stekkenbergweg 8 in Amsterdam Zuid Oost aangekocht. Het object bestaat uit ca. 800 vierkante meter verhuurbaar vloeroppervlakte en is momenteel volledig verhuurd aan één gebruiker. UI, financier van en investeerder in industrieel vastgoed in Nederland, is eigenaar van meerdere objecten in Amsterdam Zuid Oost, waaronder ook de naastgelegen unit aan de Stekkenbergweg 6. De totale portefeuille heeft een waarde van meer dan EUR 250 miljoen.

Lees bericht

12 januari 2018: URBAN INDUSTRIAL KOOPT BEDRIJFSPAND AAN DE KEIENBERGWEG 52 IN AMSTERDAM

Urban Industrial (“UI”), investeerder in en financier van industrieel vastgoed, heeft recent het bedrijfsobject gelegen aan de Keienbergweg 52 in Amsterdam aangekocht van een particulier. Het pand is gelegen op Amstel III Amsterdam Zuidoost, wat mede gezien de goede ligging, bereikbaarheid en diversiteit aan bedrijven als strategische locatie wordt gezien. In dit gebied heeft UI meerdere objecten in haar portefeuille. De totale portefeuille van UI heeft inmiddels een waarde van meer dan EUR 250 miljoen.

Lees bericht

19 december 2017: URBAN INDUSTRIAL TREKT KREDIETFACILITEIT AAN BIJ NIBC

Urban Industrial (“UI”) heeft een kredietfaciliteit van EUR 25 miljoen aangetrokken bij de NIBC Bank (“NIBC”). UI financiert en investeert in industrieel vastgoed in Nederland en heeft inmiddels een portefeuille opgebouwd die boven de EUR 250 miljoen aan waarde uitkomt. De nieuwe faciliteit wordt gebruikt om nieuwe aankopen ten behoeve van de lange-termijn strategie te financieren. Naast deze kredietfaciliteit, heeft NIBC thans bijna EUR 27 miljoen gefinancierd op de bestaande vastgoed- en lening portefeuille van UI.

Lees bericht

13 december 2017: URBAN INDUSTRIAL KOOPT BEDRIJFSPAND AAN DE CORKSTRAAT 11 IN ROTTERDAM

Onlangs heeft Urban Industrial (“UI”), financier van en investeerder in industrieel vastgoed in Nederland, de Corkstraat 11 in Rotterdam aangekocht voor haar lange-termijn strategie. Inmiddels heeft de totale portefeuille een waarde van meer dan EUR 240 miljoen.

Lees bericht

12 december 2017: URBAN INDUSTRIAL KOOPT INDUSTRIEEL COMPLEX AAN DE BASISWEG 38-42, ISARWEG 6-10 EN DONAUWEG 21 IN AMSTERDAM

Urban Industrial (“UI”) heeft recent de industriële panden gelegen aan de Basisweg 38-42, Isarweg 6-10 en Donauweg 21 in Amsterdam aangekocht voor haar lange-termijn strategie. UI financiert en investeert in industrieel vastgoed in Nederland en heeft in een relatief korte periode een vastgoedportefeuille opgebouwd die met deze en andere recente aankopen boven de EUR 240 miljoen aan waarde uitkomt.

Lees bericht

26 oktober 2017: URBAN INDUSTRIAL KOOPT VLAARDINGWEG 51-55 TE ROTTERDAM

In een veilingprocedure heeft Urban Industrial (UI) Vlaardingweg 51-55 te Rotterdam verworven. Het gebouw van circa 3.900 m2 is gedeeltelijk in gebruik en strategisch gesitueerd op het industrieterrein Spaanse Polder. UI zal dit complex betrekken bij de herontwikkeling van de in 2016 verworven Groothandelsmarkt te Rotterdam.

Lees bericht

17 oktober 2017: URBAN INDUSTRIAL HERFINANCIERT BESTAANDE "LIGHT INDUSTRIAL" VASTGOEDPORTEFEUILLE MIDDELS EUR 78 MILJOEN FINANCIERING

Urban Industrial “UI” heeft twee bestaande bankleningen geherfinancierd. De betreffende vastgoedportefeuille van UI bestaat uit 18 objecten en is voor een bedrag van EUR 78 miljoen langjarig geherfinancierd door PGIM Real Estate Finance.

Lees bericht

13 juli 2017: RICHARD BALTUS NIEUWE CFO URBAN INDUSTRIAL

Per 1 juli jl. is Richard Baltus aangesteld als CFO van Urban Industrial (UI).[...]

Lees bericht

4 juli 2017: UI VERSTREKT EUR 15,5 MLN FINANCIERING TEN BEHOEVE VAN GRONDTRANSACTIE SCHIPHOL

Urban Industrial (‘UI’) heeft een financiering verstrekt van EUR 15,5 MLN aan Dutch Datacenter Development (DDD),een Nederlandse ontwikkelaar die voor eigen rekening en risico datacenters en logistiek vastgoed ontwikkelt. Met onderhavige financiering heeft DDD een substantiële grond positie van 6 ha in de regio Schiphol aangekocht die op korte termijn tot ontwikkeling gebracht zal worden. De terreinen zijn bestemd als bouwterrein voor onderandere datacenters en ook de benodigde stroomcapaciteit is door DDD geregeld.

Lees bericht

11 mei 2017: URBAN INDUSTRIAL EN BUBBLE POST WERKEN SAMEN AAN DUURZAME LOGISTIEK OP DE GROOTHANDELSMARKT ROTTERDAM

Ecologische stadsdistributeur Bubble Post breidt haar activiteiten uit in Rotterdam. De dynamische omgeving met food gerelateerde huurders op de Groothandelsmarkt (‘GHM’) in de Spaanse Polder te Rotterdam is een perfecte match en was een evidente keuze als strategische uitvalsbasis voor het depot van Bubble Post.

Lees bericht

15 mei 2017: URBAN INDUSTRIAL KOOPT TWEE STRATEGISCHE ASSETS IN ROTTERDAM

Urban Industrial (UI) heeft in één transactie twee bedrijfsverzamelgebouwen gekocht van Henley360. Het transactievolume bedraagt EUR 30 miljoen+ en daarmee heeft de portefeuille van UI een omvang bereikt van meer dan EUR 200 miljoen.

Lees bericht

6 juli 2016: URBAN INDUSTRIAL KOOPT DE VAN DER MADEWEG 39, 53-57 IN AMSTERDAM

Urban Industrial (UI) heeft het complex aan de Van der Madeweg 39, 53-57 te Amsterdam gekocht van een Duits fonds. Het complex is strategisch gelegen op Amstel Business Park, nabij meerdere objecten die eerder door UI zijn verworven. Het complex is circa 25.000 m2 groot en is volledig verhuurd aan vier huurders, waarvan de Sligro de grootste is. Overige gebruikers zijn Howden Keukens, Retif Holland en Voskamp Groep West.

Lees bericht

28 juni 2016: URBAN INDUSTRIAL BREIDT PORTEFEUILLE VERDER UIT

Urban Industrial, het recent opgerichte investerings- en financieringsplatform voor industrieel vastgoed, heeft met de aankoop van de Stekkenbergweg 6 te Amsterdam, per 15 juni 2016, de vastgoedportefeuille verder uitgebreid.

Lees bericht

30 mei 2016: JOEP CUPPEN VERSTERKT TEAM URBAN INDUSTRIAL

Per 1 mei heeft Joep Cuppen (1976) het team van Urban Industrial verder versterkt. Joep heeft geruime ervaring opgedaan bij ABN AMRO MeesPierson en Cairn Real Estate onder andere als fundmanager van een Nederlands logistiek en light industrial vastgoedfonds waar hij voornamelijk verantwoordelijk is geweest voor de commerciële prestaties van dit vastgoedfonds. In zijn nieuwe rol als portfolio manager zal hij verantwoordelijk zijn voor verdere optimalisatie van de portefeuille en betrokken zijn bij de verdere groei van Urban [...]

Lees bericht

10 mei 2016: URBAN INDUSTRIAL KOOPT BEDRIJFSHALLEN IN HAARLEM

Urban Industrial, het recent opgerichte platform dat investeert in industrieel vastgoed en in hetzelfde segment financieringen verstrekt, heeft middels verwerving van een bedrijfsverzamelgebouw te Haarlem de vastgoedportefeuille verder uitgebreid.

Lees bericht

12 april 2016: URBAN INDUSTRIAL BREIDT TEAM EN PORTEFEUILLE VERDER UIT

Urban Industrial, het recent opgerichte platform dat investeert in industrieel vastgoed en in hetzelfde segment financieringen verstrekt, heeft met de komst van Julian Charbon het team verder vergroot. Julian (1986) heeft hiervoor als account manager bij ING Real Estate Finance gewerkt. Hij zal bij Urban Industrial als analist onder meer verantwoordelijk zijn voor de (financiële) analyses van investeringen en financieringen.

Lees bericht

4 april 2016: URBAN INDUSTRIAL KOOPT PORTEFEUILLE MET 20 BEDRIJFSGEBOUWEN VAN NSI

Urban Industrial, het onlangs opgerichte industrieel vastgoed platform, heeft ter invulling van de strategie een portefeuille bedrijfsgebouwen van NSI gekocht. De portefeuille bestaat uit 20 objecten met een totale oppervlakte van 80.500 m2.

Lees bericht

21 maart 2016: LAURIEN OUDESLUYS IN DIENST BIJ URBAN INDUSTRIAL

Laurien Oudesluys is per maart 2016 in dienst getreden bij Urban Industrial. Het recent opgerichte beleggingsfonds, dat investeert in industrieel vastgoed en in het zelfde segment financieringen verstrekt, wordt gemanaged door Jan Brouns en Arthur Verkerk.

Lees bericht

16 februari 2016: URBAN INDUSTRIAL KOOPT BEDRIJFSVERZAMELCOMPLEX RAVENSWADE VAN VALAD

Urban Industrial, het onlangs door Jan Brouns en Arthur Verkerk opgerichte industrieel vastgoed platform, heeft ter invulling van de lange termijn strategie het bedrijfsverzamelcomplex aan de Ravenswade 58-100 in Nieuwegein gekocht van Valad European Income Fund (VEIF). Het complex, bestaande uit 16 units, is totaal circa 25.000 m2 en is gesitueerd op een kavel van meer dan 4 hectare. De huurders zijn toonaangevende partijen zoals Hanos, Rensa en Euromaster.

Lees bericht

8 februari 2016: URBAN INDUSTRIAL VERWERFT TWEEDE OBJECT OP DE SCHURENBERGWEG IN AMSTERDAM

Urban Industrial verwerft tweede object op de Schurenbergweg te Amsterdam Urban Industrial, het onlangs door Jan Brouns en Arthur Verkerk opgerichte vastgoed platform, heeft de Schurenbergweg 12-14 in Amsterdam gekocht van Citadel Enterprises.[...]

Lees bericht

4 januari 2016: URBAN INDUSTRIAL VERSTREKT EERSTE LENING

Urban Industrial, het onlangs door Jan Brouns en Arthur Verkerk opgerichte industrieel vastgoed platform, heeft zijn eerste lening aan Babsou Investments Group verstrekt. Met behulp van deze acquisitie financiering heeft Babsou de locatie aan de Donauweg 12 te Amsterdam gekocht van de Telegraaf Media Group. De locatie aan de Donauweg is circa 12.000 m2. De daarop gelegen oude opstallen worden thans gesloopt en de plannen voor herbestemming zijn in voorbereiding.

Lees bericht

LANCERING NIEUW INDUSTRIEEL VASTGOED PLATFORM

Jan Brouns en Arthur Verkerk zijn een nieuw industrieel vastgoed platform, Urban Industrial, gestart en doen de eerste aankoop in Amsterdam. Na de succesvolle verkoop van Eurindustrial zijn Brouns en Verkerk een exclusieve en langjarige samenwerking aangegaan met Aevitas Property Partners. Aevitas investeert pensioengelden in vastgoed voor één van de grootste pensioenfondsen van de VS.Urban Industrial richt zich binnen het industriële en logistieke vastgoedsegment op [...]

Lees bericht